20/11/2022 21/11/2022 Προεόρτια σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και προανάκρουσμα των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο σε έναν εκ των τριών ενοριακών ναών της Σαντορίνης που είναι αφιερωμένοι στη μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ιερό Ναό...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 4:41

Ο Μητροπολίτης Θήρας για την σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας για την σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου

Προεόρτια σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και προανάκρουσμα των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο σε έναν εκ των τριών ενοριακών ναών της Σαντορίνης που είναι αφιερωμένοι στη μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου.

Στο κήρυγμά του ανέπτυξε την παραβολή του άφρονος πλουσίου και τόνισε και τη σπουδαία και ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την βάση και την αφετηρία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε προεορτίως στο εκκλησίασμα για την πανήγυρη του Ενοριακού τους Ναού.

Το απόγευμα θα χοροστατήσει του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Πύργου και ανήμερα της εορτής θα ιερουργήσει στον αφιερωμένο επίσης στα Εισόδια της Θεοτόκου Ενοριακό Ναό του Ημεροβιγλίου «Παναγία Μαλτέζα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων