02/02/2022 02/02/2022 Με λειτουργική τάξη και την συμμετοχή των τα πρώτα φερόντων και του φιλευσεβούς λαού της Σαντορίνης, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός των Φηρών την δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου. Κατά τον Μέγα Τρισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 14:44

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Θήρας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Θήρας

Με λειτουργική τάξη και την συμμετοχή των τα πρώτα φερόντων και του φιλευσεβούς λαού της Σαντορίνης, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός των Φηρών την δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου.

Κατά τον Μέγα Τρισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ Θράκης προσελθών Σεβασμιώτατος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσκομισθέντες άρτους της πανηγύρεως.

Την κυριώνυμο της εορτής προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ο οποίος κατά την διακονία του λόγου ανέπτυξε την αιτία για την οποία ο Χριστός σε κάθε ιστορική στιγμή παραμένει σημείο αντιλεγόμενο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τόσο τους Αγίους Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεως του να συμμετάσχουν στην πρώτη για την Αρχιερατεία του πανήγυρη του Μητροπολιτικού του Ναού, αλλά και όσους συνετέλεσαν στην εύτακτη, ευπρόσωπη και λειτουργικώς άριστη διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Ιδιαιτέρως ανεφέρθη στους Διευθυντές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον Τοπικό Τηλεοπτικό δίαυλο volcano TV οι οποίοι συνήργησαν τα μέγιστα ώστε, να μεταδοθούν οι ιερές ακολουθίες από τα ραδιοτηλεοπτικά τους μέσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων