10/06/2020 10/06/2020 Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορειό Σαντορίνης για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:30 ενώ τίθεται για προσκύνηση τμήμα του Ιερού Λειψάνου του ιαματικού Αγίου Λουκά και τμήμα από την άφθαρτη καρδιά του Αγίου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου...
10 Ιουνίου, 2020 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2020 - 20:05

Προς προσκύνηση η άφθαρτη καρδιά του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Διαδώστε:
Προς προσκύνηση η άφθαρτη καρδιά του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορειό Σαντορίνης για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:30 ενώ τίθεται για προσκύνηση τμήμα του Ιερού Λειψάνου του ιαματικού Αγίου Λουκά και τμήμα από την άφθαρτη καρδιά του Αγίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού θα ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 18:00 όπου θα τελεστεί Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.

Κατά τις ιερές ακολουθίες και προς ευλογία και αγιασμό των πιστών θα τίθεται για προσκύνηση τμήμα εκ του ιερού λειψάνου του ιαματικού Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ναού έχει ανοικοδομηθεί Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, το οποίο είναι καθημερινά ανοιχτό από το πρωί έως τη δύση του ηλίου για την κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.

Ακόμα, κάθε Τρίτη στον Ενοριακό Ναό τελείται η Ιερά Παράκληση του Αγίου και τίθεται για προσκύνηση τμήμα από την άφθαρτη καρδιά του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων