28/01/2022 28/01/2022 Μέσα σε πνεύμα πατρικής εγκαρδιότητας και χαράς πραγματοποιήθηκε υπό τον νέο Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, η πρώτη ιερατική σύναξη των εφημερίων της νήσου Θήρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής Χριστού -Φηρών. Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα για το Νέο έτος 2022 και ωμιλήσε προς τους συνεργάτες του...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 13:06

Πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας

Διαδώστε:
Πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας

Μέσα σε πνεύμα πατρικής εγκαρδιότητας και χαράς πραγματοποιήθηκε υπό τον νέο Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, η πρώτη ιερατική σύναξη των εφημερίων της νήσου Θήρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής Χριστού -Φηρών.

Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα για το Νέο έτος 2022 και ωμιλήσε προς τους συνεργάτες του επικαίρως για προκύπτοντα ζητήματα από την διασπορά ψευδών, αντιεκκλησιαστικών και υβριστικών σχολίων του διαδικτύου και των ευρισκομένων στις παρυφές της αποτοίχισης «χριστιανών» εξαιτίας της υφισταμένης πανδημικής νόσου του κορωνοϊού.

Επέστησε την προσοχή στους κληρικούς να ευρίσκονται διαρκώς προσηλωμένοι στις αποφάσεις και συστάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην βάση αυτών να ενημερώνουν με φιλότιμο πνεύμα και αγάπη το ποίμνιο τους.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν διοικητικά και άλλα ποιμαντικής φύσεως ζητήματα και αντηλλάγησαν εποικοδομητικές απόψεις στον επακολουθήσαντα διάλογο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων