08/04/2023 10/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου 8 Απριλίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε πως το γεγονός της Αναστάσεως του Αγίου και δικαίου Λαζάρου κατέχει ξεχωριστή θέση στο λειτουργικό ημερολόγιο καθώς δεν ανήκει...
08 Απριλίου, 2023 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 22:54

Σάββατο του Λαζάρου στη Μεσσαριά Θήρας

Διαδώστε:
Σάββατο του Λαζάρου στη Μεσσαριά Θήρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου 8 Απριλίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε πως το γεγονός της Αναστάσεως του Αγίου και δικαίου Λαζάρου κατέχει ξεχωριστή θέση στο λειτουργικό ημερολόγιο καθώς δεν ανήκει στις σαράντα ημέρες της μετάνοιας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ούτε και στις οδυνηρές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά μαζί με την Κυριακή των Βαΐων συνθέτουν ένα σύντομο χαρούμενο πρελούδιο των γεμάτων πόνο ημερών που ακολουθούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων