29/05/2022 29/05/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας στον Πύργο Σαντορίνης τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κυρίου Αμφιλοχίου, επί τη εορτή της αγίας Θεοδοσίας, η οποία εξαιρέτως τιμάται στο χωριό αυτό, αλλά και σε άλλα μέρη της Σαντορίνης αφού θεωρείται η προστάτιδα των παραδοσιακών μεσαιωνικών οχυρωμένων οικισμών-καστελίων. Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον θείο λόγο...
29 Μαΐου, 2022 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 11:12

Στην Αγία Θεοδοσία Πύργου ο Μητροπολίτης Θήρας

Διαδώστε:
Στην Αγία Θεοδοσία Πύργου ο Μητροπολίτης Θήρας

Στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας στον Πύργο Σαντορίνης τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κυρίου Αμφιλοχίου, επί τη εορτή της αγίας Θεοδοσίας, η οποία εξαιρέτως τιμάται στο χωριό αυτό, αλλά και σε άλλα μέρη της Σαντορίνης αφού θεωρείται η προστάτιδα των παραδοσιακών μεσαιωνικών οχυρωμένων οικισμών-καστελίων.

Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος τόσο στην τιμωμένη Αγία όσο και στο θαύμα της θεραπείας του Τυφλού, στο οποίο αναφέρεται η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής αλλά και η υμνολογία, ενώ ευλόγησε τους προσκομισθέντες άρτους της πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων