12/05/2021 12/05/2021 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Επιφανίου, επισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου χοροστάτησε ο εορτάζων, σήμερα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και στον Πανηγυρικό Εσπερινό αλλά και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού...
12 Μαΐου, 2021 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 21:01

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Επιφανίου, επισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου χοροστάτησε ο εορτάζων, σήμερα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και στον Πανηγυρικό Εσπερινό αλλά και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σύντομο βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος.  Από το 1965 έως την εκλογή του ως Μητροπολίτης υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ι. Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων. Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων εξελέγη κατά το έτος 2003. Από τότε μέχρι και σήμερα διακονεί στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας.
Χαρακτηριστικό του ιδίωμα, όπως ομολογούν εκ του ποιμνίου, είναι η βαθιά και απέραντη αγάπη που τον διακατέχει για την σωτηρία των ψυχών του ανθρώπου, αλλά και για τον ευλαβή και ευσεβή λαό της Μητροπόλεώς του.
Το μακρόπνοο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής του διακονίας, αποτελεί ως πρώτιστη προτεραιότητά του το συμφέρον της Εκκλησίας, αλλά και την πνευματική προαγωγή του τόπου.
Ως ελάχιστη προσφορά των δεδομένων αυτών, κλήρος και λαός της περιοχής, αναφωνεί εκ βαθέων ψυχής, εις Πολλά Έτη Δέσποτα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων