05/05/2022 05/05/2022 Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος προέστη των πανηγυρικών ακολουθιών επί τη εορτή της αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο ομώνυμο και περικαλλές ενοριακό παρεκκλήσιο στη Μεσαριά της Θήρας. Τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία τον πλαισίωσαν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Φουστέρης και ο ιεροδιάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος. Στο κήρυγμά του...
05 Μαΐου, 2022 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 16:25

Θήρας Αμφιλόχιος: Μεγάλη και σπουδαία η ειρήνη για τη ζωή του αγωνιζόμενου πιστού

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος: Μεγάλη και σπουδαία η ειρήνη για τη ζωή του αγωνιζόμενου πιστού

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος προέστη των πανηγυρικών ακολουθιών επί τη εορτή της αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο ομώνυμο και περικαλλές ενοριακό παρεκκλήσιο στη Μεσαριά της Θήρας.

Τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία τον πλαισίωσαν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Φουστέρης και ο ιεροδιάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το όνομα της τιμωμένης αγίας τόνισε τη σημασία της αρετής της ειρήνης στον πνευματικό μας αγώνα και γενικότερα στη ζωή μας, αναφερόμενος σε μία φράση-ικεσία από τη θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου “τήν σήν εἰρήνην καί τήν σήν ἀγάπην χάρισαι ἡμῖν, Κύριε ὁ Θεός ἡμῶν.Πάντα γάρ ἀπέδωκας ἡμῖν”.

Είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία η ειρήνη για τη ζωή του αγωνιζόμενου πιστού, ώστε μαζί με την αρετή της αγάπης, θεωρείται ότι είναι το πλήρωμα και η επίτευξη όλων των αρετών, το ευκταίο αποτέλεσμα του πνευματικού αγώνα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αυτή την αρετή, κατέληξε, η τιμωμένη Αγία βίωσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε την έλαβε και ως όνομα, και πράγματι απέδειξε ότι η κλήση της αυτή ήταν κατά πάντα ταιριαστή και κατάλληλος για τον αγώνα και την αρετή της.

  

 

Δείτε ακόμη ΖΩΝΤΑΝΑ στο ope.gr την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19.30.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων