20/03/2022 20/03/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου “Παναγία Μαλτέζα” στο Ημεροβίγλι Θήρας, την Κυριακή Β’ Νηστειών, όπου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Κατά την διάρκεια του κοινωνικού αναγνώστηκε η διατεταγμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκύκλιος με θέμα ” Περί...
20 Μαρτίου, 2022 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2022 - 15:22

Θήρας Αμφιλόχιος: Πώς ξεχωρίζουμε το ορθόδοξο από το αιρετικό

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος: Πώς ξεχωρίζουμε το ορθόδοξο από το αιρετικό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου “Παναγία Μαλτέζα” στο Ημεροβίγλι Θήρας, την Κυριακή Β’ Νηστειών, όπου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού αναγνώστηκε η διατεταγμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκύκλιος με θέμα ” Περί του πολέμου στην Ουκρανία”.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ευαγγελική περικοπή καθώς και στον σημερινό εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του οποίου η διδασκαλία ξεχωρίζει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το ορθόδοξο από το αντορθόδοξο και αιρετικό, το γνήσιο και αληθινό από το κίβδηλο και ψεύτικο.

Στο τέλος της θείας Ευχαριστίας ο εφημέριος της ενορίας π. Λεωνίδας Πίττος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην πρώτη του επίσκεψη στο Ημεροβίγλι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων