12/12/2022 12/12/2022 Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου διεξήχθη η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συνάξεων των χωριών της Σαντορίνης στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου. Τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών παρουσίασαν με την καθοδήγηση των κατηχητριών και των κατηχητών τους και με εξαιρετική επιτυχία θεατρικά, ποιήματα και κάλαντα...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 10:32

Θήρας Αμφιλόχιος: Προτροπή σε γονείς και παιδιά για συμμετοχή στο Ποτήριο της ζωής

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος: Προτροπή σε γονείς και παιδιά για συμμετοχή στο Ποτήριο της ζωής

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου διεξήχθη η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συνάξεων των χωριών της Σαντορίνης στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.

Τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών παρουσίασαν με την καθοδήγηση των κατηχητριών και των κατηχητών τους και με εξαιρετική επιτυχία θεατρικά, ποιήματα και κάλαντα στο πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας.

Η αθωότητα και η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία βοήθησε τα παιδιά να μεταδώσουν τα σωτήρια μηνύματα, τα οποία η Ενανθρώπηση του Κυρίου ευαγγελίζεται στον κόσμο, και πράγματι ως αγνοί άγγελοι να αναφωνούν “δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη”.

Ο Σεβασμιώτατος με το λόγο του αφού επαίνεσε τα παιδιά και για την προσπάθεια και την απόδοσή τους και ευχαρίστησε τους κατηχητές και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης, ευχήθηκε η Γέννηση του Χριστού να αποτελέσει αφορμή για να δεχθούμε στις ψυχές μας τον ίδιο τον γεννηθέντα Θεό και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να συμμετάσχουν στις εορταστικές ακολουθίες και στα Ιερά Μυστήρια της αγίας μας Εκκλησίας και κυρίως στο Ποτήριο της ζωής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος διέμεινε σε όλα τα παιδιά χριστουγεννιάτικα δώρα, τα οποία με πολλή χαρά δέχτηκαν το δώρο καθώς και την ευχή του Σεβασμιωτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων