05/01/2024 05/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος, κατά την παραμονή της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων τέλεσε την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων, την εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στην Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου Θήρας. Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού ο...
05 Ιανουαρίου, 2024 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 13:34

Θήρας Αμφιλόχιος: Το Φως του Χριστού, να φωτίσει το σκότος της ψυχής και των αδυναμιών μας

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος: Το Φως του Χριστού, να φωτίσει το σκότος της ψυχής και των αδυναμιών μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος, κατά την παραμονή της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων τέλεσε την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων, την εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στην Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου Θήρας.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Φως του Χριστού, το οποίο με βάση την υμνολογία της εορτής έλαμψε στον κόσμο, να φωτίσει το σκότος της ψυχής και των αδυναμιών μας και να οδηγήσει τα διαβήματά μας εις παν έργον αγαθόν και θεάρεστο.

Στη ακολουθία έψαλλε ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες με μαθητές της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων