01/09/2023 01/09/2023 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου τελέσθηκε με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου , σήμερα το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2023 τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κτητορικό της Οικογένειας των Εθνικών και Κοινωνικών Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου...
01 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2023 - 15:24

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Αρχή της Ινδίκτου και τη Μνήμη της Αγίας Αθηνάς στο Ακρωτήρι Θήρας

Διαδώστε:
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Αρχή της Ινδίκτου και τη Μνήμη της Αγίας Αθηνάς στο Ακρωτήρι Θήρας

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου τελέσθηκε με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου , σήμερα το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2023 τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κτητορικό της Οικογένειας των Εθνικών και Κοινωνικών Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου Ιερό Ναό της Αγίας Αθηνάς Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη αρχή της Ινδίκτου και τη ιερά μνήμη της Οσιομάρτυρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος, αφού με ευγνώμονες λόγους ευχαρίστησε, τον Σεβασμιώτατο Θήρας κ. Αμφιλόχιο και το φιλογενές και φιλάγιο ζεύγος Μαρτίνου για τις αφειδώλευτες προς το Έθνος, την Κοινωνία και την Εκκλησία προσφορές τους, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι θρησκεία, αλλά μία συνεχής αποκάλυψη του Θεού, η οποία συντελείται εν χρόνω με την διαδοχή των Αποστόλων από τους Επισκόπους και στηρίζεται στην μαρτυρία των μαρτύρων, όπως της σήμερα τιμωμένης Παρθενομάρτυρος, η οποία, ενισχυμένη από τον διδάσκαλό της Ἀγιο Αμμούν, με τις άλλες 39 παρθένες, παρέμεινε μέχρι μαρτυρικού θανάτου πιστή στον Κύριο.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τω νέω Εκκλησιαστικώ Έτει και παρετέθη παραδοσιακή δοχή προς τους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες.

 

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων