01/01/2021 01/01/2021 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης (τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων) προέστη της ιεράς ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος κατά τη σημερινή εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 19:03

“Yγεία, Δύναμη και Χαρά” ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας

Διαδώστε:
“Yγεία, Δύναμη και Χαρά” ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης (τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων) προέστη της ιεράς ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος κατά τη σημερινή εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Δοξολογία επί τη ανατολή του νέου έτους, παρουσία του Επάρχου Θήρας κ. Χαραλάμπους Δαρζέντα και της Αντιδημάρχου Θήρας κ. Καλλιόπης Σιγάλα και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευχόμενος υγεία, δύναμη, χαρά και κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Οι πιστοί έλαβαν ως ευλογία ατομικά βασιλοπιτάκια καθώς και το εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο κατά τη φετινή χρονιά είναι αφιερωμένο στη μεγάλη ασκητική μορφή του μετά των οσίων επαγαλλομένου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, του Γέροντα της Πάρου που και η Σαντορίνη ευμοίρησε να τον έχει επισκέπτη πνευματικό και δοχείο αγιασμού των κατοίκων της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων