07/01/2019 07/01/2019 Με λαμπρότητα τελέσθηκε η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.  Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Ακολούθως, τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Έπειτα μετέβη στην αναρρυθμιστική λίμνη Καρδίτσας, όπου ευλόγησε τα ύδατα και πραγματοποίησε την...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 17:24

Η εορτή των Θεοφανείων στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στην Καρδίτσα

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.  Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Ακολούθως, τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Έπειτα μετέβη στην αναρρυθμιστική λίμνη Καρδίτσας, όπου ευλόγησε τα ύδατα και πραγματοποίησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τέσσερις ήταν οι τολμηροί που αψήφησαν τα παγωμένα νερά της λίμνης και βούτηξαν. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 18χρονος Θωμάς Παπαδόπουλος, στον οποίο ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χάρισε ως ευλογία έναν Σταυρό, ενώ στους υπολοίπους από μία εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων