10/09/2023 11/09/2023 Εν μέσω της δοκιμασίας που βιώνει η πόλη της Καρδίτσας και ευρύτερα η Θεσσαλία εξαιτίας της φονικής πλημμύρας που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel”, η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» κομίζεται από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, για να ευλογήσει και να δώσει δύναμη στους πλημμυροπαθείς και σε όλους τους πιστούς. Την...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 18:28

Από το Άγιον Όρος στην πληγείσα Καρδίτσα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας

Διαδώστε:
Από το Άγιον Όρος στην πληγείσα Καρδίτσα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας

Εν μέσω της δοκιμασίας που βιώνει η πόλη της Καρδίτσας και ευρύτερα η Θεσσαλία εξαιτίας της φονικής πλημμύρας που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel”, η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» κομίζεται από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, για να ευλογήσει και να δώσει δύναμη στους πλημμυροπαθείς και σε όλους τους πιστούς.

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2ο23 στις 6:00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος θα υποδεχθεί την Ιερά Εικόνα στη διασταύρωση των οδών Τρικάλων και Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Στις 7:00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Η Εικόνα θα εκτίθεται σε προσκύνημα έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στον Ιερό Ναό για προσκύνημα καθημερινά και ώρες από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Η ιστορία της εικόνας

Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας μεταφέρθηκε στο Άγιον Όρος μετά από φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μετόχι της Μονής Κουτλουμουσίου στη Κρήτη. Σύμφωνα με τη παράδοση, όταν η Μονή δέχθηκε επίθεση από πειρατές, οι μοναχοί κατέφυγαν στην εικόνα και παρακάλεσαν θερμά τη Θεοτόκο να τους προστατέψει. Με θαυματουργό τρόπο, η Θεοτόκος έκανε το μοναστήρι αόρατο από τους επιδρομείς, με συνέπεια να φύγουν άπραγοι από το Περιβόλι της Παναγίας.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, η Εικόνα λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, ανταποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την επίσκεψη της Εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστίν», που γίνεται την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι. Η Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους εορτάζεται δύο ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων