09/04/2024 09/04/2024 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024, για πρώτη φορά, εκδήλωση μνήμης προς τιμή των Μαγουλιωτών πεσόντων του 1940, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του συνταγματάρχη Θωμά Νικήτα Μούντζια. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία φέρει και το όνομα του συνταγματάρχη. Το καλωσόρισμα...
09 Απριλίου, 2024 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 12:36

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των πεσόντων Μαγουλιωτών

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των πεσόντων Μαγουλιωτών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024, για πρώτη φορά, εκδήλωση μνήμης προς τιμή των Μαγουλιωτών πεσόντων του 1940, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του συνταγματάρχη Θωμά Νικήτα Μούντζια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία φέρει και το όνομα του συνταγματάρχη. Το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Ζαρζάνη Μερσίνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του Θωμά Νικήτα Μούντζια και των λοιπών Μαγουλιωτών στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση λόγου από την υποδιευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Μαγούλας κα Μπαταβάνη Ευθαλία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου και προσφορά καφέ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μαγούλας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων