27/01/2024 20/02/2024 Μία από τις βασικότερες μέριμνες ενός Επισκόπου είναι και η συνεχής αγωνία του για την πνευματική πρόοδο και ευημερία των πρεσβυτέρων, διακόνων, μοναχών και λαϊκών της Επαρχίας του καθώς και των Ενοριών και του έργου ως «Θεού διάκονοι». Ως εκ τούτου, έξι (6) Επιμορφωτικά Προγράμματα πραγματοποιήθηκαν με την Χάρη του Θεού στην Ιερά Μητρόπολή Θεσσαλιώτιδος...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 20:51

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Το Μυστήριο του Βαπτίσματος» στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Το Μυστήριο του Βαπτίσματος» στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Μία από τις βασικότερες μέριμνες ενός Επισκόπου είναι και η συνεχής αγωνία του για την πνευματική πρόοδο και ευημερία των πρεσβυτέρων, διακόνων, μοναχών και λαϊκών της Επαρχίας του καθώς και των Ενοριών και του έργου ως «Θεού διάκονοι». Ως εκ τούτου, έξι (6) Επιμορφωτικά Προγράμματα πραγματοποιήθηκαν με την Χάρη του Θεού στην Ιερά Μητρόπολή Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία, και με καταξιωμένους εισηγητές.

Το τελευταίο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε και έληξε στις 19 Δεκεμβρίου 2022 αφορούσε στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας». Το πρόγραμμα αυτό το υλοποιήθηκε πέρυσι για όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια, σε κατά τόπους Συνάξεις των Ιερέων ανά Αρχιερατικές Περιφέρειες.

Βασιζόμενοι στην ίδια λογική, της συνεχούς επιμόρφωσης όλων, διεξήχθη Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Το Μυστήριο του Βαπτίσματος» παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

«Θεολογία-Τελετουργία του Ι. Μυστηρίου του Βαπτίσματος και του Χρίσματος»
Εισηγητής: Αρχιμ. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

«Ποιμαντική του Βαπτίσματος»
Εισηγητής: π. Λάζαρος Κουτσογιάννης, Αρχιερατικός Επίτροπος Μουζακίου

«Κανονικότητα και Νομιμότητα του Ι. Μυστηρίου του Βαπτίσματος»
Εισηγητής: π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιερού Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης, όπου συμμετείχαν οι Αρχιερατικές Περιφέρειες Καρδίτσης στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιερού Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης συμμετείχαν οι Αρχιερατικές Περιφέρειες Καρδίτσης, Αγναντερού και Μητροπόλεως. Ακολούθησε ο Εσπερινός στις 4:30 μ.μ. και κατόπιν η Σύναξις: 5:00 – 8:00 μ.μ.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέδρου, συμμετείχαν οι Αρχιερατικές Περιφέρειες Καλλιθήρου, Κέδρου και Λεονταρίου. Ακολουθία Όρθρου 8:15 π.μ. και Σύναξις: 10:00 – 1:00 μ.μ.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων συμμετείχαν οι Αρχιερατικές Περιφέρειες Ιτέας, Παλαμά και Σοφάδων. Ακολουθία Εσπερινού: 4:30 μ.μ.. Σύναξις: 5:00 – 8:00 μ.μ.

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου συμμετείχαν οι Αρχιερατικές Περιφέρειες Αργιθέας, Βραγκιανών, Μουζακίου, Πετρίλου και Φαναρίου. 7:30 Ακολουθία Όρθρου – Θεία Λειτουργία Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου. Σύναξις: 10:00 – 1:00 μ.μ.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων συμμετείχαν η Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων. 8:15 Ακολουθία Όρθρου. Σύναξις: 10:00 – 1:00 μ.μ.

Συντονιστής των Ιερατικών Συνάξεων παρέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων