16/03/2019 16/03/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς...
16 Μαρτίου, 2019 - 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2019 - 22:45

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Γενική Ιερατική Σύναξη στην Καρδίτσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.
Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας.
Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον».
Την Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 9:30΄π.μ., θα προεδρεύσει της Γενικής Ιερατικής Συνάξεως απάντων των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αγάμων και εγγάμων, η οποία θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.
Προσκεκλημένος ομιλητής σε αυτή θα παραστεί ο Ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Ο παραλυτικός της Καπερναούμ και το πρόβλημα της “παραλύσεως” στην πνευματική ζωή».
Ακολούθως, θα αναχωρήσει για την πόλη των Αθηνών, ώστε να μετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων