12/03/2024 12/03/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, η Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη προεδρεία του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Εναρκτήριο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε σε λειτουργικά, τελετουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα. Στη συνέχεια, ο Αρχιμανδρίτης π....
12 Μαρτίου, 2024 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 11:14

Γενική Ιερατική Σύναξη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης

Διαδώστε:
Γενική Ιερατική Σύναξη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, η Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη προεδρεία του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Εναρκτήριο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε σε λειτουργικά, τελετουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Στη συνέχεια, ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε σε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, Αν. Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών – Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η πολιτισμική Ορθοδοξία της συνήθειας και των εθίμων σε αντίθεση με την υγιά συνειδητή θρησκευτικότητα».

Μετά το πέρας της εισηγήσεως ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων