24/11/2020 24/11/2020 Η εορτή των εν αγίοις πατέρων ημών Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου και Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων στην Καρδίτσα. Οι λατρευτικές Συνάξεις τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Έτσι, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Των Ακολουθίων...
24 Νοεμβρίου, 2020 - 22:55

Η εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η εορτή των εν αγίοις πατέρων ημών Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου και Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων στην Καρδίτσα.

Οι λατρευτικές Συνάξεις τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Έτσι, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Των Ακολουθίων και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος παρέστη συμπροσευχόμενος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερομένους άρτους και το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ενώ στην σύντομη ομιλία του ανεφέρθη στον βίο και το έργο τόσο του Αγίου Γρηγορίου Ακραγαντίνων, όσο και του Αγίου Αμφιλοχίου Ικονίου, ο οποίος είναι ο τέταρτος στη σειρά από τους Καππαδόκες Πατέρες της Εκκλησίας μας. Παράλληλα, ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό του, ο οποίος μέχρι και σήμερα στέκεται δίπλα του, αλλά και στην Ιερά μας Μητρόπολη με το ανάλογο εκκλησιαστικό ήθος, που τον διακρίνει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων