22/08/2021 22/08/2021 Την μνήμη του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του εκ Καππούας εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο στην Τοπική Κοινότητα Καππά την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής. Παράλληλα, την ίδια ημέρα το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως, το...
22 Αυγούστου, 2021 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 10:31

Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου εκ Καππούας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου εκ Καππούας

Την μνήμη του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του εκ Καππούας εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο στην Τοπική Κοινότητα Καππά την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο φέρει την επωνυμία του Αγίου, πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία. Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τ.Κ. Καππά.

Ο άγιος και ένδοξος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών. Ήταν Μουσουλμάνος, υιός Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής Φαναρίου και Καπούας (Καππά). Σε ηλικία είκοσι ετών ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό και βαπτίσθηκε στο μοναστήρι του αγίου Νικολάου Καπούας. Με διαταγή του πατέρα του βασανίσθηκε σκληρά και κρεμάσθηκε στο κλωνάρι του μεγάλου πλατάνου. Τρεις φορές κόπηκε ως εκ θαύματος το σχοινί, όμως ο ανηλεής και αμετανόητος πατέρας διέταξε εν τέλει τον αποκεφαλισμό του. Έτσι, ο πρώην Σαίμ στις 18 Αυγούστου του 1610 κατεγράφη εις τας δέλτους των Νεομαρτύρων της Πίστεώς μας, η δε λαϊκή μούσα, απ’ ό,τι λένε, του έπλεξε το γνωστόν δημώδες: «να ’χε καεί ο πλάτανος…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων