21/09/2022 21/09/2022 Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία της Καρδίτσας τιμά τον Άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι, τόπο μαρτυρίου του Αγίου. Η εορτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ. Κατά την φετινή πανήγυρη: Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 6:30΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 13:45

Η Εορτή του Αγίου Σεραφείμ στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι Καρδίτσας

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Σεραφείμ στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι Καρδίτσας

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία της Καρδίτσας τιμά τον Άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι, τόπο μαρτυρίου του Αγίου. Η εορτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Κατά την φετινή πανήγυρη:

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

6:30΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου. Ακολούθως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Θα ακολουθήσει Λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού και της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας Φαναριωτίσσης -Πετριλιωτίσσης και την χαριτόβρυτο κάρα του Αγίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων