26/09/2022 26/09/2022 Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φαναρίου, η Ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Αρτοκλασία τιμώντας τη μνήμη του του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου. Στη συνέχεια έγινε Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φαναριώτισσας –...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 20:33

Η Ι.Μ Θεσσαλιώτιδος τίμησε στον τόπο μαρτυρίου του τον Αγ. Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου

Διαδώστε:
Η Ι.Μ Θεσσαλιώτιδος τίμησε στον τόπο μαρτυρίου του τον Αγ. Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φαναρίου, η Ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Αρτοκλασία τιμώντας τη μνήμη του του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Στη συνέχεια έγινε Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φαναριώτισσας – Πετριλιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου, με μπροστάρηδες ιερωμένους, αρκετούς εκπροσώπους της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και πλήθος κόσμου να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής – Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης κ.α

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Φανάρι το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, με τέλεση Εσπερινού.

Σημειώνεται ότι η γιορτή για την μνήμη του Αγίου θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Πηγή φωτό: trikalaola

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων