01/02/2020 04/02/2020 Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, εκπροσώπων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου διεξήχθη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, η φετινή εκδήλωση για την βράβευση των πολυτέκνων οικογενειών του Νομού Καρδίτσας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της ομώνυμης πόλης.   Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Νίκος Οικονόμου / Kάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος...
01 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 13:14

Τίμησαν την πολύτεκνη οικογένεια

Διαδώστε:
Τίμησαν την πολύτεκνη οικογένεια

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, εκπροσώπων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου διεξήχθη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, η φετινή εκδήλωση για την βράβευση των πολυτέκνων οικογενειών του Νομού Καρδίτσας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της ομώνυμης πόλης.

 

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Νίκος Οικονόμου / Kάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Καρδίτσας και με την υποστήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Για ακόμη μια χρονιά, τιμήθηκαν οι οικογένειες για το θάρρος και το κουράγιο να μεγαλώνουν πολλά παιδιά υπό τις τωρινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες.

Νωρίτερα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο οικείος Ποιμενάρχης κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στο μήνυμα της επερχόμενης εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και την σχέση της με τον θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά και με την σημασία του ρόλου της μητέρας.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο π. Τιμόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου μαζί με τον π. Πορφύριο. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σεβασμιώτατο, ο π. Τιμόθεος μίλησε μεταξύ άλλων για την σημασία του θεσμού της πολύτεκνης οικογένειας. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα και τόνισε ότι η Εκκλησία προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκτρώσεων. Επίσης, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να ενισχύει τις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Καρδίτσας.

Επιπλέον, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσας κ. Ουρανία Σούφλα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των μελών πολυτέκνων οικογενειών. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι μητέρες τους που πασχίζουν καθημερινά για την φροντίδα των παιδιών τους.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η τιμητική βράβευση πολύτεκνης μητέρας δεκαπέντε παιδιών με χρηματικό ποσό και με μια εικόνα της Παναγίας ως ευλογία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου δίπλα στην πολύτεκνη οικογένεια – (ΒΙΝΤΕΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων