17/09/2021 17/09/2021 Στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που διοργάνωσε και πραγματοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Σοφάδων και τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα: «Αγώνες ελευθερίας, μαρτυρίες πίστης: οι Θεσσαλοί Νεομάρτυρες». Η...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 13:43

Ημερίδα για τα 200 χρόνια στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Ημερίδα για τα 200 χρόνια στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που διοργάνωσε και πραγματοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Σοφάδων και τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα: «Αγώνες ελευθερίας, μαρτυρίες πίστης: οι Θεσσαλοί Νεομάρτυρες». Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου της πόλεως των Σοφάδων την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ.

Ξεχωριστή θέση μέσα στην Αγία Εκκλησία κατέχουν οι πολύαθλοι Νεομάρτυρες, οι οποίοι αποτελούν χαρισματικές πραγματικότητες μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, όπως και οι τοπικοί Άγιοι της επαρχίας Θεσσαλιώτιδος, ο Άγιος Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου, ο οσιομάρτυς Δαμιανός ο εκ Μυριχόβου, ο Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών εν Καπούα αθλήσας.

Η χορεία των Νεομαρτύρων εμφανίστηκε την περίοδο που το Ελληνικό Γένος βρισκόταν υποταγμένο κάτω από τον τουρκικό ζυγό για τετρακόσια και πλέον χρόνια. Αυτοί ανεδείχθησαν τα έμψυχα εκείνα λυχνάρια που φώτισαν τη ζωή του υπόδουλου Γένους, ομολογώντας την ορθόδοξο πίστη τους στον Σωτήρα Χριστό, αναζωπυρώνοντας την θρησκευτική αλλά και εθνική συνείδησή του και εμπνέοντάς του την ελπίδα της καινούργιας ζωής και ελευθερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων