24/07/2020 24/07/2020 Υποδοχή αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, προέστη της υποδοχής αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εκ της...
24 Ιουλίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 16:48

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Υποδοχή αποτμήματος λειψάνου της Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Υποδοχή αποτμήματος λειψάνου της Αγίας Παρασκευής

Υποδοχή αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, προέστη της υποδοχής αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Διάκονος και αδελφός της Ιεράς Μονής π. Ιωσήφ.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Με την έλευση του ιερού Λειψάνου ξεκίνησαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα του ως άνω πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στο Βίο της Αγίας Μαγδαληνής. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κολοβό, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης», ο οποίος στην παράκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως άνω Ιερού Ναού συγκατένευσε και ικανοποίησε το αίτημα, ώστε η Αγία Παρασκευή να βρίσκεται και σωματικώς κατά τις ημέρες της πανηγύρεως αυτού προς προσκύνηση και αγιασμό των ενοριτών και των προσκυνητών.

 

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

10 Custom

11 Custom

12 Custom

13 Custom

14 Custom

15 Custom

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων