16/11/2021 16/11/2021 Η Πρόεδρος και Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Κατά την επίσκεψή τους επέδωσαν στον Σεβασμιώτατο την νέα έκδοση του Κέντρου, της οποίας συγγραφέας είναι η Πρόεδρος κ. Βασιλική Κοζιού – Κολοφωτιά, με τίτλο...
16 Νοεμβρίου, 2021 - 18:16

Μέλη του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας στον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο

Διαδώστε:
Μέλη του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας στον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο

Η Πρόεδρος και Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.

Κατά την επίσκεψή τους επέδωσαν στον Σεβασμιώτατο την νέα έκδοση του Κέντρου, της οποίας συγγραφέας είναι η Πρόεδρος κ. Βασιλική Κοζιού – Κολοφωτιά, με τίτλο «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ».

Το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» ιδρύθηκε το 1989. Κύριος σκοπός του είναι η έρευνα, η καταγραφή, η διαφύλαξη και η αξιοποίηση των ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων του τόπου.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του δημιούργησε χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, χορωδία παραδοσιακής μουσικής, η πρώτη που ιδρύθηκε στην Καρδίτσα, και ομάδα καταγραφής της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Στην τριαντάχρονη πορεία του οργάνωσε πολλές ημερίδες, εργαστήρια και επτά πανελλήνια συνέδρια. Εξέδωσε τους αντίστοιχους τόμους των πρακτικών των συνεδρίων, καθώς και άλλες εκδόσεις, που αφορούν στην τοπική ιστορία και λαογραφία της Καρδίτσας. Με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ηχογράφησε και κυκλοφόρησε επτά cds και σύντομα θα κυκλοφορήσει και το όγδοο με τραγούδια του βουνού και του κάμπου της Καρδίτσας.

Από το 2000 διοργανώνει μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Καρδίτσας, τις «Μέρες Παράδοσης», με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Με τη Χορωδία και το Χορευτικό έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές κρατικών και ιδιωτικών καναλιών.

Εκτός από τον λαϊκό πολιτισμό ο Απόλλωνας πραγματοποίησε με επιτυχία εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσίασε το συγγραφικό έργο πολλών αξιόλογων ποιητών και συγγραφέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων