16/01/2022 16/01/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς  Μητρόπολης π. Θωμά Κάια, τον οποίο χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο και Πνευματικό. Επιπλέον, τον όρισε Γενικό...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 19:26

Νέος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Νέος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς  Μητρόπολης π. Θωμά Κάια, τον οποίο χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο και Πνευματικό. Επιπλέον, τον όρισε Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “υπήρξες ένας πολύτιμος συνεργάτης που στάθηκες δίπλα μου από την αρχή της διακονικής σου ζωής για να προσθέσει πως μέσα σε αυτά τα χρόνια αυτό που ξεχώριζε σε εσένα ήταν, οι ευαισθησίες και το ήθος σου, τα οποία εγώ στη ζωή μου δεν τα έχω ξανασυναντήσει. Όλα τα παραπάνω δεν τα προσέφερες βέβαια σε εμένα αλλά στην εκκλησία. Δεν τα προσέφερες στους ανθρώπους αλλά στο Θεό”.

Στη συνέχεια, αυτό που ζήτησε ο Σεβασμιώτατος από τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο να χαράξει μέσα στην καρδιά του και να μείνει ανεξίτηλο είναι, να προσπαθήσει από τη νέα του διακονία την οποία η Εκκλησία θα του αναθέσει, να μην αλλάξει και να μην αλλοιωθεί, αλλά να παραμείνει αυτός που είναι. Για να συνεχίσει έτσι να πορεύεται στη ζωή του, με μια συνεχή ομολογία πίστης και προσφοράς στο Θεό.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος σημείωσε: “Η Εκκλησία σε περικόσμησε με πάρα πολλά πράγματα και πολλές δωρεές. Σε παραδίδω τώρα στην Εκκλησία με πολλή αγάπη και με πολύ εμπιστοσύνη, γιατί ξέρω ποιος είσαι”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων