10/12/2021 10/12/2021 Tο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποίησε χθες Εθελοντική Αιμοληψία  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Η προσέλευση κληρικών και λαϊκών κρίθηκε ικανοποιητική και συγκεντρώθηκε...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 13:05

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος προτρέπει να δίνουμε αίμα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος προτρέπει να δίνουμε αίμα

Tο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποίησε χθες Εθελοντική Αιμοληψία  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Η προσέλευση κληρικών και λαϊκών κρίθηκε ικανοποιητική και συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός φιαλών που θα καλύψει ανάγκες συνανθρώπων μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος συμμετείχε για μία ακόμη φορά ενεργά στην αιμοδοσία προσφέροντας μια φιάλη αίματος.

Σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα ξεκινήσαμε την 5η Αιμοδοσία από τη στιγμή που ιδρύθηκε το ίδρυμά μας μαζί με τους γιατρούς του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείο της Καρδίτσας, τον κ. Αθανασίου, την κ. Παπαϊωάννου, την κ. Γαλάνη πλέον τώρα και τις νοσηλεύτριες. Θέλουμε μαζί με όλους τους άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να συμβάλουμε κι εμείς ως Τοπική Εκκλησία να συνεισφέρουμε στο πολύ σημαντικό αυτό έργο, να προσφέρουμε μια φιάλη αίματος για τον συνάνθρωπό μας. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε σήμερα μαζί μας και θέλω με την ευκαιρία που μου δίνετε αφού ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της σημερινής Αιμοληψίας να κάνω πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του Νομού μας, όσοι δεν πάνε σε κάποιο χώρο και δεν δίνουν μια φιάλη αίμα να το αποφασίσουν και να γίνουν αιμοδότες. Αυτό είναι το σύνθημα, αυτή είναι η απαίτηση, αυτή είναι η μεγάλη ανάγκη που έχουμε. Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και λόγω covid, αλλά και των άλλων προβλημάτων υγείας. Όποιος μπορεί να είναι υγιής, να προσέρχεται και να δίνει μια φιάλη αίμα για τον συνάνθρωπό του».

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως ιδρύθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο με πρωτοβουλία και απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμόθεου. Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του ιδρύματος διοργανώθηκε στις 21 Απριλίου 2021 και έκτοτε ακολούθησαν άλλες 4, κάτι που πιστοποιεί την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η Τοπική μας Εκκλησία το θέμα της αιμοδοσίας και την πρόθεσή Της να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια ενίσχυσης των αποθεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων