13/12/2022 13/12/2022 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο δίπλα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Η προσέλευση πολιτών...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 17:41

Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στην Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στην Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καρδίτσα

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο δίπλα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η προσέλευση πολιτών και κληρικών ήταν ικανοποιητική και αναμένεται να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός φιαλών που θα καλύψει ανάγκες συνανθρώπων μας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος πλαισιωμένος από τους Διευθυντές του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας ιατρούς κ.κ. Κων. Αθανασίου και Ευαγ. Παπαδημητρίου μιλώντας στο KarditsaLive.Net σχετικά με τη δράση, αλλά και την γενικότερη προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης να στηρίξει το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με την πολύτιμη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της πόλης μας με συμπαραστάτες τους υπευθύνους τον κ. Αθανασίου και την κ. Παπαδημητρίου και τους συνεργάτες τους και με πρωτοστάτη τον υπεύθυνο του Γραφείου Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητρόπολης, τον πατέρα Βασίλειο Γερούκη για να βοηθήσουμε ώστε να αυξάνονται συνεχώς τα αποθέματα του Νοσοκομείου μας που υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Κάνουμε έκκληση όσοι μπορούν και η υγεία τους ττο επιτρέπει να προσφέρουν μια φιάλη αίμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μπορεί έτσι να ανταποκρίνεται το Νοσοκομείο στις ανάγκες του.»

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι μπορούν να ανταποκρίνονται σε  δράσεις εθελοντικής Αιμοδοσίας, από την Εκκλησία, τους Συλλόγους ή τα Νοσοκομεία γιατί οι ανάγκες σε αίμα ολοένα και αυξάνονται.

Η κ. Ευαγ. Παπαδημητρίου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την πρωτοβουλία της Εκκλησίας να οργανώσει ίδρυμα αιμοδοσίας και την σημερινή δράση, επισήμανε ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε αίμα είναι 5.500-6.000 μονάδες το χρόνο και απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι υγιείς, ηλικίας 18-65 και μπορούν να προσφέρουν αίμα είτε προσερχόμενοι στο Τμήμα Αιμοδοσίας είτε σε εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται «γιατί η προσφορά αίματος είναι πράξη αγάπης και ανθρωπιάς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ιδρύθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Τιμοθέου, που ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος και αριθμεί πλέον 113 μέλη.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του ιδρύματος διοργανώθηκε στις 21 Απριλίου του 2021 και έκτοτε ακολούθησαν άλλες 9 μαζί με τη σημερινή, κάτι που πιστοποιεί την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η τοπική εκκλησία το θέμα της αιμοδοσίας και την πρόθεσή της να στηρίξει πολύ ενεργά την προσπάθεια ενίσχυσης των αποθεμάτων του Νοσοκομείου.

Πηγή: www.karditsalive.net / Κωστής Κριτσιάνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων