17/09/2020 17/09/2020 Την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Λαζάρου Φαρσάλων θα τελέσει μεθαύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ως εκ τούτου, αύριο το απόγευμα (Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου) και ώρα 6:00΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 19:51

Οκταήμεροι εορτασμοί για τα εγκαίνια στον Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου

Διαδώστε:
Οκταήμεροι εορτασμοί για τα εγκαίνια στον Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου

Την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Λαζάρου Φαρσάλων θα τελέσει μεθαύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Ως εκ τούτου, αύριο το απόγευμα (Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου) και ώρα 6:00΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Το Σάββατο από τις 6.30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (7:00΄π.μ. – 9:00΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Κοιμητηριακό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων