28/02/2019 28/02/2019 Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Κοινωνικο-προνοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους». Το εν λόγω Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 και θα διαρκέσει...
28 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2019 - 18:09

Σεμινάρια για το πένθος για τους κληρικούς της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Σεμινάρια για το πένθος για τους κληρικούς της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Κοινωνικο-προνοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους». Το εν λόγω Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 και θα διαρκέσει έως και 2 Απριλίου 2019.

Την έναρξη κήρυξε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, αναλύοντας το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος. Παράλληλα, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Πρακτικές παρεμβάσεις στην εκκλησιαστική υποστήριξη των πενθούντων».

Η επόμενη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Εισηγητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως με θέμα: «Η χρήση της νεκρώσιμης ακολουθίας και των ιερών μνημοσύνων για την ψυχολογική υποστήριξη των πενθούντων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων