03/06/2019 03/06/2019 Την Αθωνική Πολιτεία θα επισκεφτεί από αύριο (σ.σ. έως την Παρασκευή) ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Θα προεξάρχει στην ιερά Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα που θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ξενοφώντος, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα προεξάρχει στην ακολουθία για την μεγάλη εορτή της Αναλήψεως στην ιερά μονή...
03 Ιουνίου, 2019 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2019 - 17:21

Στο Άγιο Όρος ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Στο Άγιο Όρος ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Την Αθωνική Πολιτεία θα επισκεφτεί από αύριο (σ.σ. έως την Παρασκευή) ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Θα προεξάρχει στην ιερά Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα που θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ξενοφώντος, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα προεξάρχει στην ακολουθία για την μεγάλη εορτή της Αναλήψεως στην ιερά μονή Εσφιγμένου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ¨” Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, θα βρίσκεται στο Άγιον Όρος από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Το πρόγραμμα το Σεβασμιωτάτου στην Αθωνική Πολιτεία είναι ως εξής: Το εσπέρας της Τρίτης θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας, επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος. Ενώ, το εσπέρας της Τετάρτης θα προστεί της ιεράς Πανηγύρεως, επί τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στην Ιερά Μονή του Εσφιγμένου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίου”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων