30/05/2020 30/05/2020 Ιερά Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Καρδίτσα για την μνήμη της Οσίας Υπομονής αλλά και την επέτειο της αποφράδας ημέρας της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453. Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ 28 Μαΐου 2020.  Κατά την ακολουθία του Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, ενώ...
30 Μαΐου, 2020 - 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 17:44

Τίμησαν την Οσία Υπομονή στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Τίμησαν την Οσία Υπομονή στην Καρδίτσα

Ιερά Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Καρδίτσα για την μνήμη της Οσίας Υπομονής αλλά και την επέτειο της αποφράδας ημέρας της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453. Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ 28 Μαΐου 2020. 

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, ενώ στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του τελευταίου αυτοκράτορος των Ρωμαίων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πάντων των αναιρεθέντων και σφαγιασθέντων πατέρων και αδελφών εν τη αλώσει της βασιλευούσης των πόλεων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων