17/03/2023 17/03/2023 Στην Ιερά Μητρόπολή Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων λειτουργεί το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας με την επωνυμία «Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας». Ο σκοπός του Ιδρύματος Αιμοδοσίας είναι, μαζί με όλους τους άλλους Συλλόγους Αιμοδοσίας να συμβάλλει ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας, όσοι περισσότεροι, και να προσφέρουμε από μία φιάλη αίμα για να ενισχύονται...
17 Μαρτίου, 2023 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 10:18

Την 11η αιμοληψία διοργανώνει το Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Την 11η αιμοληψία διοργανώνει το Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

Στην Ιερά Μητρόπολή Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων λειτουργεί το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας με την επωνυμία «Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας».

Ο σκοπός του Ιδρύματος Αιμοδοσίας είναι, μαζί με όλους τους άλλους Συλλόγους Αιμοδοσίας να συμβάλλει ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας, όσοι περισσότεροι, και να προσφέρουμε από μία φιάλη αίμα για να ενισχύονται τα αποθέματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς και να παράσχουμε αυτό, στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας.

Κατά την συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αιμοδοσίας στις 22 Φεβρουαρίου αποφασίσθηκε να γίνει η ενδεκάτη αιμοληψία την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και από ώρα 8:30’ το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο δίπλα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

“Μην λησμονούμε ποτέ ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός έχυσε το Τίμιο Αίμα Του για την σωτηρία όλων μας! Μας ζωοποίησε και μας έδωσε ζωή, αφθαρσία, αιωνιότητα. Ψάλλουμε την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ (Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου) στη Β΄ Στάση των Εγκωμίων: «Ώσπερ πελεκάν, τετρωμένος την πλευράν σου Λόγε, σούς θανέντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς». Όταν τα μικρά του πελεκάνου τα τσιμπίσει φίδι φαρμακερό, τότε η μητέρα τους τρυπά με το ράμφος της την πλευρά της και τους δίδει από το υγιές αίμα της, για να φύγει το μολυσμένο. Έτσι ακριβώς έκανε και ο Λυτρωτής Κύριός μας για εμάς και μας ζωοποίησε με το Τίμιο Αίμα Του και μας ζωοποιεί με Αυτό σε κάθε Θεία Λειτουργία κάθε φορά που Κοινωνούμε το Σώμα Του και το Αίμα Του”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Ίδρυμα Αιμοδοσίας, όλον αυτόν τον καιρό της λειτουργίας του, παρείχε αίμα σε πολλούς αδελφούς μας. Για να συνεχιστή, όμως, αυτή η άμεση διάθεση αίματος στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας οφείλουμε να κατανοήσουμε το όφελος αυτής της θεάρεστης διακονίας και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας. “Σας καλώ όλοι να αγωνισθούμε και να συμβάλλουμε για να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων