25/09/2020 25/09/2020 Η φετινή Ιερά Πανήγυρις προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στο Φανάρι όπου είναι ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, καθώς η τοπική Εκκλησία τότε τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ. Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ....
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 21:24

Την χαριτόβρυτη Κάρα του Αγίου Σεραφείμ θα προσκηνύσουν στο Φανάρι Καρδίτσας

Διαδώστε:
Την χαριτόβρυτη Κάρα του Αγίου Σεραφείμ θα προσκηνύσουν στο Φανάρι Καρδίτσας

Η φετινή Ιερά Πανήγυρις προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στο Φανάρι όπου είναι ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, καθώς η τοπική Εκκλησία τότε τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ.

Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 26 Σεπτεμβρίου 2020

6:30΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ακολούθως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου 2020

7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.

Λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων