17/08/2021 17/08/2021 Την σεβάσμια εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ υποδέχθηκε το Μορφοβούνι Κρδίτσας. Το εσπέρας της Κυριακής 15 Αυγούστου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και την τιμία κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον χώρο της πλατείας έμπροσθεν...
17 Αυγούστου, 2021 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 9:59

Το Μορφοβούνι υποδέχθηκε την Παναγία την Κορωνιώτισσα

Διαδώστε:
Το Μορφοβούνι υποδέχθηκε την Παναγία την Κορωνιώτισσα

Την σεβάσμια εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ υποδέχθηκε το Μορφοβούνι Κρδίτσας.

Το εσπέρας της Κυριακής 15 Αυγούστου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και την τιμία κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον χώρο της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το οδοιπορικό του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη Μονή Κορώνης

Στην κατάφυτη τοποθεσία των Αγράφων, κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται η Ιερά Μονή Γέννησης της Θεοτόκου. Παλαιότερα ονομαζόταν «της Κρυεράς Πηγής», αλλά από τις αρχές του 18ου αιώνα είναι γνωστή ως Μονή Κορώνης, πιθανόν λόγω της θέσης της, που δεσπόζει από ψηλά και στεφανώνει την περιοχή σαν κορώνα.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Μοναχός Κύριλλος μιλάει για την ιστορία του Μοναστηριού, την εικόνα της Παναγίας αλλά και για την Κάρα του Αγίου Σεραφείμ. Στο πρώτο μέρος θα ακούσετε και για τις καταστροφές που υπέστη το Μοναστήρι από τους Τούρκους αλλά και για τα θαύματα που έγιναν κατά τη διάρκεια των χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ:

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου

Κάμερα: Γιώργος Βρέντζος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων