25/10/2018 25/10/2018 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει, ετελέσθη το πρωί της 25ης Οκτωβρίου πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη στον ομώνυμο ιστορικό και προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώματος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ο Β’, προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου...
25 Οκτωβρίου, 2018 - 13:53

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Άγιο Δημήτριο (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Άγιο Δημήτριο (βίντεο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει, ετελέσθη το πρωί της 25ης Οκτωβρίου πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη στον ομώνυμο ιστορικό και προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώματος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ο Β’, προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι της τοπικής Μητροπόλεως.

Μετά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν, τα Λείψανα του Αγίου καθώς και την Ιερά Εικόνα του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Όρους των Ελαίων» γύρω από το Ναό, υπό ους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων