03/09/2018 11/10/2018 Με ζωντάνια και γεμάτος από τις ευχές των πιστών της συμπρωτεύουσας, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Το πρωί προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, όπου αρχιερείς και ιερείς της μητρόπολης γέμισαν το ιερό για να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους. Με τον εορτάζοντα Αρχιερέα της Μακεδονίας συλλειτούργησαν οι...
03 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 11:27

Λαμπρά ονομαστήρια του ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Λαμπρά ονομαστήρια του ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης

Με ζωντάνια και γεμάτος από τις ευχές των πιστών της συμπρωτεύουσας, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Το πρωί προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, όπου αρχιερείς και ιερείς της μητρόπολης γέμισαν το ιερό για να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους.

Με τον εορτάζοντα Αρχιερέα της Μακεδονίας συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος.

Τα πνευματικά του παιδιά, γνωστοί, φίλοι καθώς και απλοί πιστοί της πόλης προσήλθαν στον ναό για να συνεορτάσουν με τον κ. Άνθιμο.

Μεγάλη η απουσία των Αρχιερέων των Νέων Χωρών, αλλά με σοβαρό λόγο καθώς βρίσκονται σχεδόν όλοι στην Κωνσταντινούπολη για να μετέχουν στην σύγκληση της σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου ο οποίος αφού μίλησε για την ισχυρή ζωή του Αγίου Ανθίμου την παρομοίασε με την υπερδραστήρια ζωή του Μητροπολίτου Ανθίμου που σε όποια θέση και να είναι εργάζεται για το καλό της Εκκλησίας.

Ο κ. Άνθιμος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον ομιλούντα π. Ιακωβο όσο και όλους τους αρχιερείς, ιερείς και τους πιστούς που με την αγάπη τους γέμισαν την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων