06/01/2019 06/01/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων. Του Ιερατικού Συλλείτουργου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους ιερείς και τους διακόνους και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών και εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας όπως επίσης και της τοπικής αυτοδιοικήσεως...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2019 - 14:25

Τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Του Ιερατικού Συλλείτουργου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους ιερείς και τους διακόνους και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών και εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας όπως επίσης και της τοπικής αυτοδιοικήσεως αλλά εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της πατρίδος μας.

Μετά το πέρας του ιερατικού συλλείτουργου τελέσθηκε υπό του Παναγιωτάτου η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η κάθοδος όλου του σώματος της εκκλησίας προς την παραλία Θεσσαλονίκης στην συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης δια την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα όπου εικοσιπέντε και πλέον νέοι της πόλεως, αψήφισαν τα παγωμένα νέρα του Θερμαϊκού και βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Εντός της θάλασσας έπλεαν πλοιάρια, βάρκες αλλά και πλοία του λιμενικού σώματος, τιμώντας με την παρουσία τους τα Άγια Θεοφάνεια και δίδοντας μια πολύ όμορφη και εικόνα προς τους Θεσσαλονικείς που παρευρίσκονταν στην παραλία.

 

Φωτογραφίες Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων