04/11/2018 04/11/2018 Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου παρουσία εκατοντάδων πιστών.   Την τελετή του καθαγιασμού, τέλεσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Λύδδης κ. Δημήτριο , Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Να αναφερθεί πως η ακολουθία του Αγίου Μύρου...
04 Νοεμβρίου, 2018 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2018 - 20:18

Τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου παρουσία εκατοντάδων πιστών.

 


Την τελετή του καθαγιασμού, τέλεσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Λύδδης κ. Δημήτριο , Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.


Να αναφερθεί πως η ακολουθία του Αγίου Μύρου του Αγίου Δημητρίου γίνεται περίπου μια εβδομάδα μετά την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Άνθιμος και οι Ιερείς του Ναού ανοίγουν την λάρνακα όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανα και σκουπίζουν με βαμβάκι το μύρο που αναβλύζει.


Στη συνέχεια το βαμβάκι που περνάει από την λάρνακα του Αγίου Δημητρίου και ποτίζεται με μύρο, μοιράζεται προς ευλογία των πιστών πιστών.

Να αναφερθεί ότι πριν την ακολουθία του Αγίου μύρου τελέστηκε ο εσπερινός.

 

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων