26/01/2024 26/01/2024 Μέσα σε ατμόσφαιρα ζωντάνιας και ενθουσιασμού, όπως μόνο η παρουσία νέων ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 25ης Ιανουαρίου 2024, η 1η Σύναξη για τα στελέχη της κατηχητικής διακονίας και τους υπευθύνους ιερείς του τομέα νεότητας των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση αυτή, οργανώθηκε, στο πλαίσιο του ποιμαντικού έργου της...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 20:16

1η Σύναξη στελεχών της κατηχητικής διακονίας στην Ι.M. Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
1η Σύναξη στελεχών της κατηχητικής διακονίας στην Ι.M. Θεσσαλονίκης

Μέσα σε ατμόσφαιρα ζωντάνιας και ενθουσιασμού, όπως μόνο η παρουσία νέων ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 25ης Ιανουαρίου 2024, η 1η Σύναξη για τα στελέχη της κατηχητικής διακονίας και τους υπευθύνους ιερείς του τομέα νεότητας των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση αυτή, οργανώθηκε, στο πλαίσιο του ποιμαντικού έργου της τοπικής Εκκλησίας για την Νεότητα από το αρμόδιο Γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Επισκοπείου, ανοίγοντας ουσιαστικά την αυλαία από μία σειρά αντιστοίχων δράσεων, οι οποίες μέσω της καλύτερης γνωριμίας και επικοινωνίας του Επισκόπου με τα στελέχη που διακονούν στο εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα του κατηχητικού Έργου, στοχεύουν στην δημιουργία των προϋποθέσεων και κυρίως στην παροχή των εφοδίων εκείνων για την αποδοτικότερη εργασία και καλλιέργεια σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν στο δυναμικότερο κομμάτι της Εκκλησίας, στα πρόσωπα εκείνα που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα μας, ευλόγησε με την σεπτή παρουσία του την εκδήλωση, έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και απηύθυνε λόγους πατρικούς και προτρεπτικούς.

Εξέφρασε την χαρά του για την μεγάλη προσέλευση και πρόθυμη συμμετοχή και υποσχέθηκε ότι θα είναι και ο ίδιος παρών σε όλες τις προγραμματισμένες επικείμενες αντίστοιχες Εκδηλώσεις.

Προέτρεψε τους παρευρισκομένους να είναι φιλότιμοι και φίλεργοι, να «πληροφορούν», δηλαδή να επιτελούν εν πληρότητι, την διακονία τους, να εργάζονται το αγαθό και να μη φείδονται κόπων και θυσιών, ποιούμενοι «έργον ευαγγελιστού» και μορφώνοντας τον Χριστό στις ψυχές των παιδιών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε πρακτικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των κατηχητικών Συνάξεων, όπως και στα προβλήματα που αναφύονται, αλλά και στους πειρασμούς που, δυστυχώς, ταλανίζουν ενίοτε την συγκεκριμένη διακονία.

Τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη της συνεργασίας και της Ενότητας, επισημαίνοντας ότι, το έργο της Κατηχήσεως, ως έργο ευαγγελισμού, είναι το κύριο έργο και η αποστολή της Εκκλησίας μας και όχι βεβαίως έργο ατομικό ή προσωποκεντρικό.

Ακολούθως, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προσεχών συναντήσεων, το οποίο έχει αναλυτικά ως εξής:

  • Πέμπτη 8/2/2024, 8:00 μ.μ. (Ἱ. Ν. Αγίου Χριστοφόρου), με ομιλητή τον π. Εφραίμ Παναούση και θέμα: «Από την Αγία Τράπεζα ως τις εθελοντικές δράσεις – μικρές ιδέες για την αναζωπύρωση των Κατηχητικών μας»,
  • Πέμπτη 21/3/2024, 8:00 μ.μ. (Ἱ. Ν. Τριών Ιεραρχών), με ομιλήτρια την γερόντισσα Φιλοθέη και θέμα: «Η σχέση της Αγίας Γαβριηλίας με τα νέα παιδιά»,
  • Πέμπτη 11/4/2024, 8:00 μ.μ. (Ἱ. Ν. Αγίας Αναστασίας Κηφισιάς) με ομιλητή τον π. Νικόλαο Δουληγέρη και θέμα: «Προσεγγίζοντας τούς νέους σέ μια νέα εποχή»,
  • Πέμπτη 16/5/2024, 8:00 μ.μ. (Αίθουσα Τελετών Επισκοπείου Ι.Μ.Θ.). Προβολή ταινίας και σχολιασμός από τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο με θέμα: «Πώς τα πάντα μπορούν να γίνουν κατήχηση»

Τέλος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πραγματοποίηση κατηχητικής ημερίδας το Σάββατο, 2/3/2024, που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της πρ. ΑΕΑΘ και στην οποία θα συμμετάσχουν, ως εισηγητές, ο π. Βασίλειος Θερμός, ο π. Χριστόδουλος Μπίθας, ο κ. Ηλίας Λιαμής και ο κ. Αλέξιος Λάππας.

Η ευλογημένη αυτή πνευματική συνευωχία, κατέκλεισε με όμορφη συζήτηση που διεξήχθη σε πνεύμα ελευθερίας, με απαντήσεις του Παναγιωτάτου σε ερωτήματα που τέθηκαν και με την υπόσχεση της, μετ΄ ου πολύ και πάλιν, επί τω αυτώ και εν Χριστώ, συναθροίσεως.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024.01.25 1η Σύναξις κατηχητών - Κοπή Βασιλόπιτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων