24/01/2024 24/01/2024 Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά και εορτάζει την μνήμη της Οσίας Ξένης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό της Οσίας Ξένης, της περιοχής Χαριλάου....
24 Ιανουαρίου, 2024 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 23:46

Αγιασμό στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αγιασμό στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά και εορτάζει την μνήμη της Οσίας Ξένης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό της Οσίας Ξένης, της περιοχής Χαριλάου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024.01.24 Πανήγυρις Ιερού Ναού Οσίας Ξένης (Χαριλάου)

Στην συνέχεια, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τους ιερείς της παρακείμενης Ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μετέβη στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της αξιότιμης διοικήτριας κ. Ευαγγελίας Κουρτέλη – Ξουρή, όπου και, τέλεσε -στο Αμφιθέατρο του θεραπευτηρίου- την ακολουθία του Αγιασμού για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό Προσωπικό.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024.01.24 Τέλεση Αγιασμού στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκομένους τα δέοντα και αναφέρθηκε εκτενώς με λόγους θαυμασμού στον κόπο και τις θυσίες που καταβάλλουν, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού και τιμής που πρέπει να απολαμβάνουν οι διακονούντες στον ευαίσθητο αυτό χώρο, καθώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εκεί όπου ο ανθρώπινος πόνος και η ανυπέρβλητη -συχνά- ταλαιπωρία των ασθενών, των οποίων τη διακονία υπηρετούν, δημιουργούν συνθήκες ιδιαιτέρως αντίξοες, σωματικά και ψυχικά εξαντλητικές, παροτρύνοντάς τους όμως ταυτόχρονα, να μην λησμονούν ότι, έχουν ανάγκη και της Χάριτος του Θεού, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αγώνα τους.

Τέλος προσέφερε στην κ. Κουρτέλη – Ξουρή μια εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ως ενθύμιο της πρώτης αυτής επισκέψεως στο «Θεαγένειο» και δήλωσε την έμπρακτη συμπαράστασή του, προσωπικά και ως Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σε κάθε ανάγκη και καλή προσπάθεια του Ιδρύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων