26/10/2023 26/10/2023 Με εκατοντάδες πιστούς που εισέρχονταν στον ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης  για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Μυροβλήτη Αγίου, τελέσθηκε παραμονή της εορτής του ιερά αγρυπνία.  Θεσσαλονίκη Ραφαήλ Γεωργιάδης Προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Τζιαφάς πλαισιουμενος απο ιερείς της τοπικής εκκλησιας. Προσκυνητές απο όλη τη Μακεδονία καθόλη την διάρκεια της αγρύπνιας εισερχονταν στον...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 0:33

Αγρυπνία Αγίου Δημητρίου: Κατάμεστος ο ναός του πολιούχου της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αγρυπνία Αγίου Δημητρίου: Κατάμεστος ο ναός του πολιούχου της Θεσσαλονίκης

Με εκατοντάδες πιστούς που εισέρχονταν στον ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης  για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Μυροβλήτη Αγίου, τελέσθηκε παραμονή της εορτής του ιερά αγρυπνία. 

Θεσσαλονίκη Ραφαήλ Γεωργιάδης

Προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Τζιαφάς πλαισιουμενος απο ιερείς της τοπικής εκκλησιας.

Προσκυνητές απο όλη τη Μακεδονία καθόλη την διάρκεια της αγρύπνιας εισερχονταν στον ναό για να προσκυνήσουν τον πολιούχο και προστάτη της πολης και να εναποθέσουν στο ιερό λείψανο του τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Παράλληλα μεγάλη ευλογία για τον τόπο αποτελεί η φιλοξενία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης, που έχει αφιχθεί από την Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης Αγράφων, -απο την πληγωμένη Θεσσαλία- και λαμπρύνει τη φετινή πανήγυρη.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων