26/12/2021 27/12/2021 Αρχιερατικό Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης, σήμερα, 26 Δεκεμβρίου 2021, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν. Κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ενώ της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ....
26 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2021 - 0:00

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία πρεσβυτέρου στην Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία πρεσβυτέρου στην Θεσσαλονίκη

Αρχιερατικό Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης, σήμερα, 26 Δεκεμβρίου 2021, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν.

Κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ενώ της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου η εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιερολ. Διακόνου π. Τιμοθέου Χριστίδη. Ο π. Τιμόθεος διετέλεσε καθηγητής στην εκπαίδευση και τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία και προπτυχιακός φοιτητής της ιδίας Σχολής. Κατά τα τρία έτη της διακονίας του υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου και Αγίων Τριών Ιεραρχών Βούλγαρη.

Κατά την προσφώνησή του, ο π. Τιμόθεος, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη, που τον περιέβαλε τα έτη της διακονίας του. Επί πλέον ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, όπως και όλους τους κληρικούς και πατέρες που του συμπαρεστάθησαν στην κατά Θεόν πορεία του, καθώς και τους μέχρι πρότινος συνδιακόνους του για την αγαστή τους συνεργασία. Ακολούθως, ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Άνθιμος, απευθύνθηκε στον π. Τιμόθεο με πατρικούς λόγους τονίζοντας την σπουδαιότητα και την ευθύνη της ιερωσύνης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος εντολή του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Τιμόθεο, ο οποίος με την σειρά του διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων