11/12/2022 12/12/2022 Η Τριανδρία εορτάζει και φέτος με λαμπρότητα τον Άγιο της Άγιο Σπυρίδωνα. Τριανδία – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε την παραμονή της εορτής Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 3:16

Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Η Τριανδρία εορτάζει και φέτος με λαμπρότητα τον Άγιο της Άγιο Σπυρίδωνα.

  • Τριανδία – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε την παραμονή της εορτής Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρος. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Ιγνάτιος Ιωαννίδης και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Έντονη ήταν η συγκίνηση καθώς πιστοί συνέρρεαν από νωρίς έξω από το ναό, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στον Άγιο να γιατρέψει τις πληγές του σώματος και της ψυχής τους.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπολεως Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο που προεξήρχε στις ακολουθίες και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου.

 

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων