14/02/2024 14/02/2024 Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες ανακαινίσεως που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της «Χριστιανικής Καταφυγής» του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου. Η «Χριστιανική Καταφυγή Νέων» του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον τότε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο του Ιερού...
14 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2024 - 17:39

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης «Χριστιανική Καταφυγή»

Διαδώστε:
Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης «Χριστιανική Καταφυγή»

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες ανακαινίσεως που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της «Χριστιανικής Καταφυγής» του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου.

Η «Χριστιανική Καταφυγή Νέων» του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον τότε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και σήμερα Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα (Καλπακίδη).

Σκοπός της ιδρύσεως της «Χριστιανικής Καταφυγής Νέων», όσων διακόνησαν μέχρι σήμερα και φυσικά των νυν Υπευθύνων, είναι να παρέχει πληρέστερα και αρτιότερα οργανωμένες ευκαιρίες για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της εκκλησιαστικής ζωής, κυρίως στον τομέα της νεότητας, αλλά και ευρύτερα, να εμπνέει και να προωθεί τη δημιουργική δραστηριοποίηση και συμβολή των νέων στην εκκλησιαστική ζωή, στη μυστηριακή, λατρευτική και λειτουργική ζωή και παράδοση, στην κατήχηση και σε άλλες πτυχές του εκκλησιαστικού και εθνικού βίου, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες ενισχυτικής επιμόρφωσης και πολιτιστικής καλλιέργειας σε νέους και όχι μόνο, με επίκεντρο τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αντίστοιχες νεανικές κινήσεις των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, η Διοικούσα Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και η Χριστιανική Καταφυγή Νέων «Ο Άγιος Δημήτριος», βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους νέους της Θεσσαλονίκης ότι, την προσεχή Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30 το πρωί, στον 1ο όροφο της Χριστιανικής Καταφυγής επί της οδού Αγ. Δημητρίου 94, θα τελεστούν από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο τα Εγκαίνια των προσφάτως ανακαινισμένων χώρων και νέων δομών της Χριστιανικής Καταφυγής.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση για παρουσία στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων