01/09/2022 01/09/2022 Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης  Με τον αριθμό 100 να σχηματίζεται από ισάριθμα φαναράκια μπροστά στο εμβληματικό μνημείο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, τίμησε η Θεσσαλονίκη τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. «Για τις ψυχές που χάθηκαν…» είναι ο τίτλος της δράσης μνήμης που οργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας...
01 Σεπτεμβρίου, 2022 - 23:20

Εκατό φαναράκια «για τις ψυχές που χάθηκαν…» στη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Εκατό φαναράκια «για τις ψυχές που χάθηκαν…» στη Μικρασιατική Καταστροφή

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Με τον αριθμό 100 να σχηματίζεται από ισάριθμα φαναράκια μπροστά στο εμβληματικό μνημείο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, τίμησε η Θεσσαλονίκη τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Για τις ψυχές που χάθηκαν…» είναι ο τίτλος της δράσης μνήμης που οργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, εκατό φαναράκια χρησιμοποιήθηκαν, για να σχηματιστεί ο αριθμός 100– όσα και τα χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει πλειάδα εκδηλώσεων μνήμης και σήμερα συμμετείχε με την πένθιμη κωδωνοκρουσία στους ιερούς ναούς της.

Τη δράση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ., αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου υπερπλήρωσαν την πλατεία Λευκού Πύργου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων