06/06/2022 06/06/2022 Το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2022 ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Δελφών και Μιαούλη) Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το παραδοσιακό γλέντι «Κρούν τα νταούλια 2022», ένα γλέντι το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.   Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   «Μετά από δύο...
06 Ιουνίου, 2022 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 - 19:58

Εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2022 ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Δελφών και Μιαούλη) Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το παραδοσιακό γλέντι «Κρούν τα νταούλια 2022», ένα γλέντι το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

«Μετά από δύο χρόνια που σίγησαν τα πάντα ξαναβρισκόμαστε στην μεγάλη χαρά των ενοριακών μας δραστηριοτήτων» τόνισε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, όπου και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου.

«Φέτος η κατάσταση συμπίπτει με την θλιβερή ανάμνηση της Μικρασιατικής καταστροφής και η εκδήλωση αυτή μετά από παράκληση της Μητροπόλεως και την θετική ανταπόκριση του π. Νικολάου και των λοιπών υπευθύνων της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό, και τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ. στην σειρά πολλών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την φετινή χρονιά.

Να μείνουμε στο γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι, έφεραν μαζί τους εδώ Χριστό και Πολιτισμό, και μάλιστα όχι έναν τυχαίο πολιτισμό, έναν πολιτισμό αιώνων, χιλιετιών τον οποίο μεταλαμπάδευσαν εδώ, και αναζωογόνησαν τα εδώ πράγματα, αυτό οφείλουμε να τους το χρεώσουμε θετικά, να προβληματιζόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς για το δικό μας μέλλον.»

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιάκωβος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, που είχε και όλη την μέριμνα με το επιτελείο του, καθώς και τους συνεφημερίους του για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή του παραδοσιακού γλεντιού.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης με το χορευτικό της τμήμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων