14/06/2022 14/06/2022 Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης διοργανώνει πλειάδα εκδηλώσεων μνήμης, στo πλαίσιo της αφιέρωσης από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022 στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μάλιστα, η Κεντρική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 17η Ιουνίου ε.ε., στις 9:00 μ.μ., έμπροσθεν του αγάλματος του Μεγ....
14 Ιουνίου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 14:00

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Παραλία

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Παραλία

Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης διοργανώνει πλειάδα εκδηλώσεων μνήμης, στo πλαίσιo της αφιέρωσης από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022 στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Μάλιστα, η Κεντρική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 17η Ιουνίου ε.ε., στις 9:00 μ.μ., έμπροσθεν του αγάλματος του Μεγ. Αλεξάνδρου (Νέα παραλία), με τη συμμετοχή χορωδιακών και χορευτικών σχημάτων και θεατρικών τμημάτων.

Η σημαντική αυτή επετειακή προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων.

Κατά την Εκδήλωση θα παρουσιασθεί ένα μωσαικό με τραγούδια, χορούς, θεατρικά δρώμενα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό με τίτλο «Ανάμνησις Ανατολής» και θα συμμετάσχουν:

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου – μαθήτρια της Δόμνας Σαμίου, ως η σπουδαιότερη εκπρόσωπος του μικρασιατικού τραγουδιού στις μέρες μας, με την πολυμελή ορχήστρα της,
• το χορωδιακό εργαστήρι «Η Αχειροποίητος»,
• η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,
• ο Βυζαντινός χορός «Ηδύμελον»,
• χορευτικά από ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αλλά και επιπλέον επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή της πόλης μας

Η συγγραφή των κειμένων και η θεατρική τους απόδοση ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Ακριτίδη, η σκηνοθετική επιμέλεια της όλης εκδηλώσεως στην κ. Αναστασία Θυμιοπούλου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Πρωτοψάλτης και Μουσικός, κ. Ιωάννης Τσάμης.

Προσκαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εν λόγω Εκδήλωση Μνήμης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων